ИзбориНовини

Манол Пейков ще предложи пари от глоби от нарушения на пътя да отиват в общините

Манол Пейков ще започне работа по законопроект, който да гарантира, че част от парите, събрани от пътни глоби, да остават в общините. Това обяви депутатът от Пловдив и кандидат за нов мандат. Пейков е кандидат на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ и е под номер 4 в листата. Според издателя подобна законова промяна е напълно възможна. 

Идеята на Пейков е резултат от тежката катастрофата в центъра на Пловдив, в която загинаха двама младежи, а двама други бяха тежко ранени.

“Предстои нов парламент и нови битки. Опитът вече ме е научил, че „дреболии“ като тази хич не са за подценяване – и понякога привидно дребна промяна в закона може да предизвика истинска революция в прилагането му”, коментира Пейков. 

В момента всички глоби, събрани от нарушения на пътя, отиват в държавния бюджет. Част от тях се прехвърлят в специален фонд за подобрение на пътната безопасност. Видим резултат от дейността на този фонд обаче няма.

“Специалните камери, с които могат да се записват и санкционират нарушения, са много скъпи, поради което общините (не само Пловдив, в цялата страна) избягват да инвестират в тях. Законова промяна може да ги стимулира да инвестират в подобна скъпа техника”, добавя Пейков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина