БългарияИзбориНовини

Изборите няма да бъдат прекъсвани и при сигнал за бомба

МВР ще охранява секциите

МВР ще охранява секциите през целия ден, изборите няма да бъдат прекъсвани, пише OFFNews. Това заяви на брифинг говорителката и зам.-председателка на ЦИК Росица Матева.

Тя добави, че вчера представители на изборната комисия са провели среща със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев по повод ежедневните сигнали за бомби в училищата. Междувременно, междуведомственият съвет обсъжда как да се процедира при евентуални нови сигнали за бомби в училищата в изборния ден. Утре вътрешният министър ще уведоми ЦИК за взетите мерки. Очаква се утре на брифинг комисията да съобщи какви ще са окончателните мерки.

Матева съобщи още, че замяна на телефоните, с които ще се осъществява видеонаблюдението на вота, може да има само в събота. Ако някое от устройствата се повреди в неделя, то секцията ще остане без видеонаблюдение.

Относно параваните ЦИК реши да се използват старите тъмни стаички, но те да бъдат без завеса. Параваните трябва да бъдат ориентирани така, че членовете на СИК да не виждат гърба на избирателя. По думите на Матева така ще бъде осигурена тайната на вота.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина