ИзбориНовини

Иван Тотев за първия самолет на „Уиз Еър“ на летище Пловдив: Това е специален момент

„С водна дъга посрещнахме днес на Летище „Пловдив“ първия редовен полет от Дортмунд, на авиокомпания „Уиз Еър“. Това е специален момент, тъй като каузата за развитие на летището винаги е била и ще бъде една от най-важните за мен”, коментира днес бившият кмет и втори в листата на ГЕРБ за Пловдив Иван Тотев. Той, заедно с районните кметове от града под тепетата, директорът на летището Пламен Спасов и членове на Борда на директорите посрещнаха първия самолет на авиокомпания, която може да даде сериозен тласък на туризма в Пловдив и областта.

„ През изминалите години и като областен управител, и като кмет на Пловдив два мандата, и като народен представител работата ми в тази посока е била целенасочена. От 2009-та година, още от създаването на Фонда за развитие на Летище „Пловдив“ и първия ни договор с „Райънеър“, до днес минахме през много предизвикателства.

И днес стигнахме до момента да съобщим, че авиопортът от този месец ще посреща още три нови линии – до Дортмунд, Меминген и Лондон Лутън, изпълнявани от втория превозвач с редовни полети от Бетище „Пловдив“ – „Уиз Еър“.

Благодаря на изпълнителния директор на летище „Пловдив“ Пламен Спасов, на членовете на Борда на директорите Спас Шуманов и Андрея Андреев за усърдието, както и на всички съмишленици, с които заедно през годините отстояваме каузата за развитието на пловдивското летище.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина