ИзбориНовини

ЦИК: Билбордовете с Денков, Борисов и Пеевски са нарушение на ИК

Централната избирателна комисия излезе с решение късно снощи, че билбордовете на ПП-ДБ с надпис „Какъв искате да бъде вашият премиер?“ на фона на портретна снимка на Николай Денков, поставена до тези на Бойко Борисов и Делян Пеевски са в нарушение на Изборния кодекс. Рекламните пана са поставени на големи кръстовища само в Пловдив и столицата.

Решението е било взето почти единодушно. „Против“ е гласувал само Цветозар Томов (от квотата на ПП-ДБ), уточнява offnews.bg. Жалбата срещу билбордовете и рекламните материали е дошла от ПП ГЕРБ.

Преди около час съпредседателят на ПП Кирил Петков публикува в социалните мрежи въпросния рекламен материал и написа следния текст: 

„След тези избори по никакъв начин няма да бъдем в коалиция с Пеевски и Борисов.
За 9 месеца разбрахме, че тяхната визия и маниер на управление е коренно различна от нашата мечта за България.
Средно положение няма! Аз направих своя избор, а какво избираш ти?“

Междувременно председателят на ГЕРБ Бойко Борисов говори в Търговище и реагира на билбордовете:

„С цялото си нахалство Денков се снимал с мене и Делян (б.а. Пеевски) и се накачил по билбордове и казва: „Кой иска да е премиер“. Понеже му хареса да пътува една година и мисли, че пак ще стане премиер. Няма, Ники, да пътуваш, няма да си премиер повече. Няма – с това поведение и тези гаменски похвати“.

Борисов твърди, че нивото на Денков не е дори на зам.-министър в правителство на ГЕРБ, защото е станал академик, докато бил министър на образованието: „Сам да се подпишеш, трябва да покажеш също „характер“, за да го сториш“.

Борисов нападна ПП-ДБ, че са платили билбордовете с „милионите от кеша“: 

„Аз съм забранил на ГЕРБ да ми слагат лицето и като слизах на работа – откачих, мислех, че моите са го сложили. По едно време гледам до мене Денков – изпъчил се, мощен, силен, управленец. (…) И ми сложили една смачкана снимка – като тъжно куче гледам. Е, сложи ме от „Мъж на годината“, да видиш как ще станеш пак премиер“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Гледай ти… А някои се чудим, каква е разликата между халваджията и бозаджията. Или хърбел и щърбел. Или краставите магарета по баирите.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина