Избори

Кампанията за Пловдив в снимки

Един субективно обективен анализ на фотографиите по билбордове, брошури, плакати и прессъобщения, с които ни заливаха в последния месец под тепетата

Таня Грозданова

Фаворит № 1 в иновативната предизборна фотография за мен си остава снимката на Калоян Тихов (виж корицата). Истинска, непринудена, жива, говори – бяла лястовица в стила „плакатната предизборна снимка“! Всеки, който познава Калоян, е наясно, че това е той – минава през проблемите с усмивка, докато работи.  Знам го, защото е един от деветимата колеги, които се впуснаха в надпреварата „Местни избори 2019“.

№ 2 – Кандидат-кмет на една партия, която в Пловдив обикновено декларира, че е жива от вот на вот, но този път впечатлява с визия. Единствен представител на нежената част в състезанието, отказал да облече сковаващо сако и погледнал в бъдещето с кокетно подпряна брадичка.

№ 3 – Най-фотогеничен, стилен, винаги в безупречен външен вид и заради креативното използване на всички налични рекламни площи, включително чинии.

№ 4 – Най–естествен е друг представител на адвокатската професия под тепетата.

№ 5 – За смелостта да застанеш със скръстени ръце пред избирателите.

Тук е мястото да изкажа искрена благодарност, от свое име и от името на цялата гилдия, на всички онези от групата на 1254-те мъже и жени, и техните PR-и, които нито веднъж не се снимаха, сочейки нещо – я изгоряла гума, я пейка, я ремонтирана „фонтанка“, или гледайки умно някоя дупка, някоя локва на асфалта и т.н. Благодарим Ви! Честно!

С цел добронамереност, в настоящата класация не са включени десетките „мемета“ от категорията „Няма нужда от графични дизайнери и професионални фотографи“, с който изобилства предизборната плакатна експозиция.

За новите висини в рекламните стратегии в настоящата кампания за местни избори ви разказахме със статията Когато чинията стане рекламна площ. 

Вижте още по темата в Кампанията в слогани и снимки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина