АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Кампанията в слогани и снимки

Един независим анализ на излъчените досега послания в предизборната локална битка

Таня Грозданова

Слоганът на ГЕРБ в настоящата политически битка в Града под тепетата

„РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА

за Пловдив“

е тотално взаимстван от тодорживковия „Дела, дела и пак дела“. Това написа един приятел в социалната мрежа. А дали е така?!

Работа, работа, работа идва след „Градим България!“ и трябва да заличи спомена за задрасканото „д“ и смяната му с по-предната буква „б“ на плакатите от предишните избори. Обаче на мен лично ми звучи като повторение за първокласници или възрастни със специални образователни потребности. Един вид „да ви го набием в главите, че не е „б“, а е „д“.

Може и да е така, но в коуъркинга до офиса има друга легенда. Тук един от наемателите – белгиец, постоянно повтаря, че животът му в България е „работи, работи енд фак, фак“ и така му харесва. Разказвам му на кафе пауза, че мотото на управляващите в предизборната надпревара е плагиатствано от него и той с бруталното си чувство за хумор изцепва: „Фак, фак уил би афтър илекшън“.

Коалиционните партньори от сегашното местно управление от „Кауза „Пловдив“  изскочиха с „Работим за Вас!“. Хем да декларират близостта си с властта, хем да се разграничат малко, като вкарват и лично обръщение, а шрифтът имитира персонален почерк.

И с това темата за работа приключва.

От партията столетница след дълга вътрешна борба тръгнаха на междупартийна с изтърканото „Пловдив на хората!“ Ми, че той винаги си е бил такъв…

Точно така го представи и Николай Радев по време на градската конференция, когато се състезаваше с още четирима за кандидат за кмет от БСП – Пловдив.

От щаба на „вечния втори“ – Славчо Атанасов, с шанс сега да бъде първи, продължават напред със стария слоган „ С грижа за хората“.

И тук вече идват по-интересните послания.

Категоричното „Сега е времето…“ на кандидата за кмет от ЗС „Александър Стамболийски“ адв. Георги Колев се набива на очи с универсалното си послание и търпи креативни продължения на изречението, които той умело използва.

Интересен е случаят с кандидата за поста в кметството на „Южен“, който прилага своя крилата фраза от телевизионния екран, за да трупа популярност в надпреварата.

Колегата Илиян Велков превърна поздрава си при откриване и закриване на включване в „Господари на ефира“ в своя значка за плакатите и така „Густо ми е, Велков“, излезе на избори с „Густо ми е за Кючука!“.

„Ще бъде различно!“ на Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ звучи по-скоро с нотка на надежда и желание да е така, но му липсва декларативност, въпреки удивителния знак накрая. Освен това наличието на „ще“ не е за предпочитане в подобно предизборно послание, според специалистите.

На мантрата „В Пловдив можем много повече“, визираща потенциала на града, в който всички ние много вярваме, залагат от Демократична България в надпреварата за Местни избори 2019.

 

Според наш източник, пожелал анонимност, в обединението на регионално ниво има вътрешно мото – „Да излезем от каменната ера!“

„Власт за хората!“, това е официалното лого на ДПС в Пловдив. И то бе обявено баш в деня, когато Дядо Николай изрично предупреди да не се ползва думата „власт“ в предизборната кампания.

По време на предизборни кампании все се връщам при професора по Маркетинг в университета. На всички първокурсници диктуваше така:

„Пишете! Първи закон на маркетинга гласи: Клиентът е винаги цар! Пишете! Първи закон на маркетинга гласи: Клиентът е 24-каратова овца! Да, да и двете са Първи закон на маркетинга“.

Та, идеята е да сте информирани за всичко и да избирате личности.

Очаквайте и Кампанията в снимки – II част

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Следя всички кандидатури, лозунги и предизборни обещания. Хора, замислете се, кой кандидат заслужава най-голямо доверие? Града ни има нужда от можещ и интелигентен човек! Лично за мен Колев е най-добрия кандидат!

  2. Георги Колев и Илиян Велков!!! Густо ще ми е за Пловдив и Кичука 🙂 Аз ще дам гласа си за тях!!! Омръзна ми да гледам едни и същи лица на политическата сцена!!! Да ги видим как ще се представят като кметове!!! Успех!!!

  3. Мисля, че леко пренебрежително и неразбрани ви е становището относно слогана на Дани Каназирева и Съюз за Пловдив. Аз бях на срещата им с граждани и те нееднократно обявиха, че ще се борят, за да покажат различно управление в Пловдив. Различно от досегашното статукво.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина