Градът

Водните каскади на Бунарджика пак ще заработят

Възстановяват езерцето с мечката и каменните пързалки на хълма

Таня Грозданова

Красивите водни каскади и езерцето с мечката на хълма в сърцето на Пловдив ще заработят през тази година. Проектът по ремонта и пускането на водните атракции на Бунраджика е подсигурен на първи етап с 60 000 лева в бюджета на район „Централен“ за проектиране.  С още 20 000 ще се поправят алеите в околността и ще се изгради една нова, която да свързва първа и втора тераса плавно. Тя ще осигури достъп на трудноподвижни хора и семейства с детски колички. Освен това ще се монтира и осветление. Предвижда се водните басейни по каскадите да бъдат намалени в дълбочина и да са не повече от 40 см., като се цели и безопасност.  

Освен водните атракции ще се работи и по „екстрата“ изоставената тоалетна в ниската част на парка зад двете средни училища да заработи.

Идеята, по която се работи за каменните пързалки, е те да станат използваеми. Единият вариан е да бъдат облечени с полимерно покритие, а в подножието им да има подходяща мека зона за приземяване. Съоръженията на детската площадка до тях ще бъдат подменени с нови по европейски стандарт за безопасност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина