АктуалноГрадътИзпод тепетоНовини

Уточняват линейните графици за пробива „Модър-Царевец“

Пламен Райчев провери напредъка на съоръжението

Заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев инспектира за пореден път напредъка на дейностите по пробива „Модър-Царевец“, този път след започване на работата по изграждане на Южния обходен колектор. Изпълнителите на проекта на „Водоснабдяване и канализация ЕООД“ вече положиха първите няколко тръби от южната страна на пробива, а работниците на фирма „Драгиев и ко“, която изгражда връзката между районите „Южен“ и „Западен“, продължават дейността си по завършване на стените, изграждане на асансьорните шахти и обособяването на пешеходни и велоалеи.

„Най-радостното е, че изпълнителят на проекта на ВиК вече започна работа, което ни дава увереност, че в скоро време темповете на работа по пробива отново ще се усилят, тъй като няколко месеца се чакаше полагането на тръбите. След като те бъдат положени и проверени, изпълнителят на пробива ще може да започне работа по надземната част от връзката „Модър-Царевец“, заяви при посещението си на обекта зам.-кметът Райчев.

За да бъдат съгласувани всички дейности във времето и да се избегне забавяне в графиците, в четвъртък той свиква в Община Пловдив нова среща, на която ще бъдат уточнени детайлите в работата на отделните фирми. На нея ще присъстват изпълнителите на изграждането на Южния обходен колектор, представители на „Драгиев и ко“, заместник-кметът и началниците на отдели в Община Пловдив, които имат отношение към изграждането на пробива.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина