ГрадътЗабавлениеИзпод тепетоНовини

Среща с режисьора Явор Гърдев в „Успешните“

Явор Гърдев ще стане част от поредицата „Успешните“ през тази седмица. Той е седмият и последен за тази година гост на инициативата. Срещите с известни българи или чужденци, които да споделят за постиженията в своята сфера, се случват в клуб Fargo.

Явор Гърдев е един от най-уважаваните творци в гилдията с дългогодишна кариера, включително и извън България. Завършва режисура през 1998 година, след което специализира и получава допълнителна квалификация на различни форуми и в различни институции в Германия, Франция, Великобритания и Съединените американски щати (1996 – 2022).

Гърдев застава начело на повече от 40 театрални постановки, сред които „Хамлет“, „Чамкория“ и „Великденско вино“. Също така е режисьор на „Дзифт“ – един от най-добрите български филми от последните 20 години. Носител е на множество театрални награди през годините.

Срещата с Явор Гърдев е в сряда, 14 декември, от 18:30 часа.

Поредицата „Успешните“ цели да запознае младите хора с изтъкнати професионалисти от сферите спорт, кино, театър, литература, журналистика. Гостите споделят за извървения път до целите, за които някога са мечтали. За качествата, които са им били необходими и грешките, които са допуснали.

Досега на „Успешните“ във Фарго гостуваха журналистът Иво Иванов, театралният режисьор Диана Добрева, легендата в каратето сенсей Тадаши Ямашита, певицата Керана, аниматорът Тео Ушев и актьорът Иван Бърнев.

Срещите се провеждат в клуб „Фарго“, който неведнъж е приютявал събития, свързани с литературата и киното. Събитията се провеждат с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2022 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина