Ученици от Пловдив се включиха в Световния пробег на мира

Градът

Ученици от Спортното се включиха в Световния пробег на мира, който мина през Пловдив днес следобед. Международната щафета “Peace Run”, символизираща стремежа на човечеството към по-мирен свят, стартира от столицата, за да спре за кратко под тепетата.  Маратонци от няколко държава донесоха на Гребната факела на мира, който  ще обиколи Европейския континент през следващите 7 месеца. Минусовите температури не уплашиха маратонците, които са свикнали на всякакви климатични изпитания. Не стреснаха и възпитаниците на Спортното училище, които вдигнаха факела и заедно направиха почетна обиколка на стадион Пловдив.   

Най-дългата щафета, символ на обединение на хората и укрепване на идеалите за мир по света предстои да премине през Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански и Петрич, като последната точка от маршрута в България е граничният пункт Кулата. А след това се отправя към Гърция, за да посети всички държави на Стария континент.

Международният пробег се превръща в най-мащабната и продължителна инициатива за единство. Щафетата с горящ факел пресъздава символиката на предаването на мира от нация на нация, като дава възможност на всеки да направи своята крачка към един по-добър свят. С всяка стъпка Пробегът изгражда мостове между хора от различни култури, религии и нации и засилва тяхното обединение. В продължение на три десетилетия запалените факли се носят от бегачите по целия свят, свързвайки и вдъхновявайки отделни хора, общности и страни.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.