Тотев за оспорването избора на Пловдив за арт столица: Няма да коментирам интерпретации

Градът
Подготвяйте празненството. Така кметът се обърнал към фондация Пловдив 2019 веднага след успеха на кандидатурата ни за Европейска столица на културата миналия петък. Хората, работили за каузата повече от три години, реагираха веднага и общоградското тържество ще се случи в събота, в 13ч. Очаква 500-метрова маса от Общината до Римския стадион, на която да седнем ЗАЕДНО и да се поздравим за успеха.  
Конкурсът беше много оспорван, но ние дадохме всичко от себе си. В кризисните моменти успяхме да бъдем заедно и това доведе до този резултат, каза на днешната сесия градоначалникът. Той увери, че Пловдив ще представи достойно България през 2019.  Стана ясно, че градът ще протегне ръка за партньорство към останалите финалисти. Като ще има проекти с Велико Търново, с Варна, със София. Най-вероятно със столицата те ще бъдат най-много тъй като е най-близо.
Говорим си на ниво кмет и няма да коментирам нечий интерпретации, заяви градоначалникът относно появилата се информация за оспорване на избора на Пловдив. Това бе и единственото, което каза по въпроса, тъй като сподели, че няма да коментира хипотези.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.