Решено: От 50 до 150 лева за паркиране в зелени площи и тротоари

Градът

Велоалеите не попаднаха в приетото от общинския съвет предложение

Напълно официално  вече глобата за неправилно паркиране на зелените площи и тротоарите в Пловдив е от 50 до 150 лева, в зависимост колко нахално е нарушението. Това решение бе гласувано днес и одобрено от старейшините в общинския съвет. До сега глобата за наглите шофьори бе в размер на 50 лева, но след направените промени в Закона по пътищата всяка община сама трябваше да избере какви санкции ще плащат гражданите й в промеждутъка от 50 до 200 лева.
Докато точката се обсъждаше, се получи и предложение, ако някой се разкае по-скоростно за това, че автомобилът му е кацнал в забранена зона и заплати глобата си в 7-дневен срок, да получи 30 процентна отстъпка. Това обаче не се хареса на по-голямата част от гласуващите и те отхвърлиха искането.
В предложението обаче не бяха включени велоалеите. Което повдигна известни въпросителни. Защото не е ясно как ще бъдат третирани тези площи- като зелени или тротоарни. Остава да виси въпросът колко ще бъде глобен наглец, който спира колата си върху велоалея.

Споделете ни във:

1 thought on “Решено: От 50 до 150 лева за паркиране в зелени площи и тротоари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.