Разкопават бул. „Пещерско шосе“, но никой не знае защо

Градът

Община Пловдив не е разрешила ремонтни дейности

Паулина Гегова

От два дена насам се забелязва значително разкопаване на тротоарите на бул. „Пещерско шосе“ от началото на кръстовището с бул. „Васил Априлов“ по посока линиите. Териториално, отсечката спада към район „Централен“, но нито от Общината, нито кметът на района Георги Стаменов знаят реалната причина за разкопаването.

Според г-н Стаменов е възможно да става въпрос за прехвърляне на въздушните кабели на кабелните оператори в земни, защото преди повече от 5 години има закон, който принуждава фирмите да нямат въздушни мрежи. Те изготвят проект, който се съгласува с дирекцията на главен инженер на Община Пловдив, Калев и биват одобрени, след което се поставят нови плочки.

Въпреки всичко, това е само предположение, а самият г-н Калев призна, че не е успял да намери никаква информация за ремонтната дейност и от Общината не са издавали разрешение за каквото и да е реновиране.

На снимките ясно се вижда, че ширината на рововете не е особено широка, което ни навежда на мисълта, че наистина става въпрос или за заземяване на кабели, или за смяна на водопроводни тръби. Второто обаче е малко вероятно, защото водата в блоковите пространства не е спирала нито за миг от началото на разравянето.

Логично, предвижването по отсечката е затруднено, а пешеходци и шофьори се срещат на улицата в опасна близост, защото първите няма как да преминат по тротоара. За сега няма информация за инциденти, но апелираме читателите ни да са внимателни, докато минават по отсечката.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.