ГрадътЕвалаИзпод тепетоНовини

Пловдивски поет победи в националния конкурс „Хоризонти на любовта”

Пловдивският поет Георги Ганев е удостоен с първа награда в тазгодишния национален поетичен конкурс „Хоризонти на любовта”. Това литературно състезание се организира от НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1882” – гр. Попово, а авторитетното жури е оглавявано от хитовата през последните години българска писателка Неда Антонова.

Ганев печели престижното отличие в конкуренцията на 229 творби, изпратени от 91 автори, и така закръгля на една дузина своите призове от национални конкурси. Радостен факт е, че те са в постоянна надпревара с другите му поетични награди – онези, които идват от стихотворенията му, директно написани на английски език. С тях поетът мери сили в анонимни конкурси и фестивали на поезията по света. А там той се състезава със свои събратя по перо, за които езикът на Шекспир е майчин или официален – неравностойна в много отношения битка, в която българските победи заслужават уважение.

Поетът побърза да отпразнува победата в компанията на „част от Дворяните“ в двора на своята кооперация в Пловдив. До него споделя радостта му и постоянната му домашна муза – тригодишната померанка Джина.

От нас – честито!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина