Пловдив е общината с най-голям принос в развитието на бизнеса

Градът

За втори път Община Пловдив е призьор на наградата „Голяма община с най-голям принос в развитието на бизнеса“ заради усилията си в създаване на реални условия за развитие на регионалната икономика. Наградата беше връчена на Стефан Стоянов, заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” по време на официална церемония вчера вечерта. На събитието, на което бяха отличени най-значимите и успешни постижения в бизнеса, присъстваха едни от най-големите представители на компании от Тракия икономическа зона.

Тази награда е за Пловдив и за бизнеса в Пловдив, обърна се Стефан Стоянов към присъстващите. Още в първия мандат на кмета инж. Иван Тотев общинската администрация започна да работи активно за привличане на инвестиции в работата си с бизнеса.

Заместник-кметът припомни, че Община Пловдив и специализираното й звено за Бизнес развитие работят приоритетно с настоящите и бъдещите инвеститори в Тракия Икономическа зона, която се превърна в най-мащабния по рода си проект в България. Инвестициите в Тракия Икономическа зона през последните 20 години вече надвишават рекордните 1,3 милиарда евро, а над 15 000 работни места са открити в малко над 120 компании. Само производството допринася за 52% от цялото БВП на региона.

Всеки месец посрещаме нови компании в региона. За първи път безработицата в Пловдив от десетилетия е на рекордно ниски нива, което е едно голямо предизвикателство. Продължаваме да инвестираме и обръщаме основен фокус на образованието и квалификацията на кадри. Целта ни е Пловдив ще продължава да се налага като индустриален и високотехнологичен център, посочи още Стефан Стоянов.

Наградата беше връчена от Добринка Проданова, председател на Търговско-промишлена камара Пловдив.

Споделете ни във:

2 коментара за “Пловдив е общината с най-голям принос в развитието на бизнеса

  1. ЧИЧОВОТО “Стоянов, заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” се оказва доста ЛОВКО мишленце след като се хитричко откопчи от “баир-лозе” от малоумната кампания на софиянците от “Пловдив За Едно” за комплексари-будали ПРОВАНС’2019 дето е провал

  2. ИЗГОНИХТЕ БИЗНЕСА ОТ ПЛОВДИВ,ФАЛИРАХТЕ ГИ,РЕКЕТИРАХТЕ ГИ И НАГРАДИ СИ ДАВАТЕ .СТЕФЧО АКО НЕ Е ЧИЧО ТИ ПЕШО ЩЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД.КАК СЕ СЪБРАХТЕ САМО КРАДЛИВИ ТЪПАЦИ В ГЕРБ ПЛОВДИВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.