ГрадътНовини

Какво е решението за все по-натоварения трафик в Пловдив?

Нови и функционални транспортни проекти като широки булеварди, кръстовища на две нива са решението за справяне с все по-натоварения трафик в Пловдив, който се дължи на факта, че градът се намира в най-бързо развиващата се индустриална зона у нас. Това заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов в своята презентация по време на Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Зам.-кметът посочи и пример в София – на бул. „Никола Вапцаров“ при телевизионната кула, където е изградено кръстовище на две нива и това е отпушило транспортната тапа в района. В кратка дискусия по темата кметът на столицата Йорданка Фандъкова потвърди този факт.

„Общинският транспорт в Пловдив – възстановен след безизходицата. Амбиции за развитието на обществените превози и управление на паркирането“ е темата, по която Чонов беше лектор. Той представи пред другите кметове на общини извървените стъпки за създаване на общинско транспортно дружество „Екобус“, намерението на местната власт да купи нови електробуси, които да обслужват две линии, както и намерението за надграждане на електронната система за таксуване.

„Вярваме, че това е правилният път, който Пловдив трябва да извърви, за да има модерен, екологичен, бърз и надежден градски транспорт“, категорично заяви зам.-кметът Тодор Чонов.

Заедно с него в дискусионния панел, посветен на общинския транспорт, лектори бяха още кметът на Плевен Георг Спартански, където от десетилетия градът ползва екологичен транспорт, представители на Центъра за градска мобилност на София и Асоциацията за устойчива мобилност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. От години Пловдив няма кадърно ръководство.
    Няма читав транспортен план.Никой не мисли за създаване на нови паркове става.Мисли се за частично решаване на проблемите с транспорта.Едва ли скоро ще се появат кадърни ръководители на града.Застрояването в града е ужасяващо и скоро ще се ядат непреодолими проблеми с канализацията и водоснабдяването.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина