ГрадътИзбориНовини

Йордан Иванов влиза в Народнотo събрание от Пловдив-област

Младен Шишков размества подрдбата на ГЕРБ

ГЕРБ спечели с 10% преднина изборите в Пловдивска област. В Пловдив-област те ще имат три мандата. Десислава Трифонова, Иван Червенков и Йордан Кръстанов заемат челните места в листата им. Младен Шишков, който е четвърти, е получил повече преференции от Кръстанов и размества подредбата.

На второ място са „Продължаваме промяната“ с два мандата. Росен Костурков и Стою Стоев водят листата. Има вариант Костурков да влезе в парламента от 16 МИР Пловдив-град, където е трети. Ако това стане, като депутат ще се закълне Гергана Данева.

БСП заемат трета позиция с два мандата. Първите места в листата на БСП за 17 МИР заемат Веска Ненчева и Манол Генов. Те двамата най-вероятно ще се закълнат като народни представители.

Четвърти в Пловдив-област са „Възраждане“ с един мандат. Стоян Таслаков, който води и в 13 МИР Пазарджик, е водач на листата им тук. Ако той избере да влезе в НС от Пазарджик, то Кръстьо Врачев ще заеме мястото му.

ДПС са пети в 17 МИР и получават един мандат. Лидер на листата им е Рамадан Аталай.

„Български възход“ са шести с един мандат. Виолета Комитова – бившата регионална служебна министрка, води листата им както тук, така и в Бургас, където БВ също имат един мандат. Ако тя влезе в парламента оттам, на нейно място влиза Румен Йончев.

„Демократична България“ са на последно място в Пловдив-област. Те също получават един мандат. Тук водач е Йордан Иванов, който също има вариант да влезе в НС от 16 МИР Пловдив-град. Ако това стане, на негово място ще се закълне Ради Минчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина