Изграждат наново спирката на бившата „Азия“

Градът

Новият проект е съобразен с всички инфраструктури в района

Спирката на хотел Тримонциум е собственост на Общината, тя трябва да разчисти пространството

Паулина Гегова

Ремонтът на спирката на тунела, позната повече като „Азията“ започна наново, след като миналата година беше прекъснат заради неправилен проект. Припомняме, че през 2016г. фирмата концесионер изготви проект, който не беше съобразен с подземните гаражи на блоковете зад спирката. След обстойна проверка, проектът беше изготвен наново, като отговаря напълно с околната среда и строежите.

Реконструкцията й започна пред няколко дена, непосредствено след изграждането на спирката на Тримонциум.

Свързахме се с изпълнителния директор на фирмата концесионер Радко Диев, който обясни, че разрешителното за спирката на „Азията“ е издадено още преди около две години.

Когато миналата година започнахме изпълнението видяхме, че има инфраструктура, която не отговаря на проекта, затова актуализирахме документите, изготвихме ново конструктивно становище, което беше одобрено от Общината и в настоящия момент, проектът отговаря напълно на инфраструктурата. Смятаме, че до 30-40 дена спирката ще е готова, обяснява г-н Диев.

Визуализация на спирката след изграждането й

Колкото до спирката на Тримонциум, там казусът е малко по-особен, защото тя е собственост на Община Пловдив, а там има фундаменти, които фирмата концесионер не може да разруши. За тази цел, от Общината трябва да премахнат основите на съоръжението, след което ремонтът ще е завършен.

Радко Диев се надява, че процесът няма да отнеме много време, а веднага след като площадът е изчистен, тяхната работа почва и ще бъде довършена максимално бързо, в рамките на 2-3 седмици.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.