Hostel Mostel – мястото на пътешествениците

Градът

Паулина Александрова

Hostel Mostel e една от първите къщи за гости в Пловдив. И към днешна дата е сред най-предпочитаните хостели от гостите на града Тя се намира на ул. Петър Парчевич 13, в близост до площад Централен, до който можеш да стигнеш само като пресечеш бул. Цар Борис III Обединител.
Старинността на къщата е подчертана и чрез интериора. При реновирането й са разкрити части от основите й. Красиви фигури в стените показват, че тя е каменна. Всичко е автентично, лишено от еднотипността и подражанието, нахлуло в хотелите, целящи да са в крак с модата. Вместо картонени окачени тавани там има автентичен покров от масивна дървесина. Вместо модерен платен паркинг – безплатен аромат на цветя от красивата градина. Вместо огромни плазми – контакт с истински интересни хора.

Хостелът разполага и с двор, където често се правят барбекюта и се разказват невероятните пътешественически истории на гостите. Тук идват предимно чужденци, най-вече аватрюристи. Някои от тях пристигат сами, но си тръгват с група, към която неусетно са се имплантирали в самата къща за гости. Там стават срещите, там се рамкират общите интереси, там се чертаят маршрутите, там хората се харесват, защото са от една порода.

Повече прочетете на КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.