ГрадътКултураНовини

Градска художествена галерия – Пловдив открива изложбената 2023

Кольо Мишев с първа самостоятелна изложба в Пловдив. Художникът е нарекъл експозицията си „От ателието“ и представя 40 свои творби.

Градска художествена галерия – Пловдив открива изложбения си афиш за 2023-а година със самостоятелната изложба на художника Кольо Мишев – пловдивчанин от Струмица. Въпреки известността на автора и многобройните му участия в колективни изложби, включително в зали на галерията, оказва се, че той за първи път ще се представи самостоятелно в нея.

След известна пауза, удължена от Ковид епидемията, Кольо Мишев най-сетне ще се срещне с почитателите на изкуството, представяйки близо 40 свои творби, създавани в уединението на ателието му през последните „болни години“ (по неговия израз).

Своеобразното оттегляне в себе си може да се почувства в произведенията на художника – в неговите фигурални композиции и условни пейзажи, изпълнени в смесена техника с отчетлива фактура.

Откриването на изложбата „От ателието“ ще се състои на 24 януари от 18:00 часа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15. Тя ще може да се види до 24 февруари.

Кольо Мишев е роден през 1960 г., в Струмица, СР Македония (сега Република Северна Македония). През 1986 г. завършва със специалност „Живопис“ в Художествената академия в Скопие. Области на професионален интерес: живопис, пластика, мозайка. Автор е на 20 самостоятелни изложби, има десетки участия в кураторски проекти, международни и групови изложби. Негови творби са притежание на Музея за съвременно изкуство в Скопие, Република Северна Македония, Национална галерия – Скопие, Градска художествена галерия – Пловдив и много частни колекции в България, Република Северна Македония и по света.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина