ГрадътЗдравеНовини

Безплатни прегледи в Онкодиспансера в Пловдив

Седмица на отворените врати, под надслов „Заедно в борбата срещу рака“, започва от днес до 3 февруари в Кмоплексен Онкологичен център-Пловдив. Кампанията е по повод Световния ден за борба с рака, който се отбелязва на 4 февруари.

Всеки един желаещ да се запише за безплатен профилактичен преглед, може да го направи на следните телефони: 032/278 721, 032/278 765 , 032/278 761, 032/278 762.  Прегледите ще се проведат в часовете между 12,00 и 14,00 часа в сградата на Диагностично-консултативен блок на центъра.

„Всяка година в „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ организираме различни кампании за профилактични прегледи, от които се възползват стотици пациенти. Лечебното заведение разполага с най-иновативните и щадящи методи за лечение на раковите заболявания, а висококвалифицираните ни специалисти консултират и лекуват пациенти от цяла България. Със закупуването на новия линеен ускорител, който бе въведен в експлоатация през месец септември, качеството на предлаганите от нас методи за лечение ни постави редом до много европейки болници. 

Няма да спрем да повтаряме, че ранната диагностика е ключът към успешното лечение.“, заяви управителят на лечебното заведение доц. д-р Тихомир Дерменджиев по повод стартиращата седмица на отворените врати.

Ракът е едно от най-разпространените заболявания в света. Близо 3 млн. души в ЕС са били диагностицирани с рак през 2020 г., а 1,27 млн. души са починали от онкологични заболявания. Това прави рака втората водеща причина за смъртта на хората в ЕС след сърдечно-съдовите заболявания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина