ГрадътЕвалаИзпод тепетоНовини

Бар Самар на колела донесе награда в Пловдив

В началото на октомври в Мюнхен, Германия се проведе заключителният кръг от състезанието за наградата European Street Food Awards. Българският, и пловдивски, представител на състезанието беше бар Самар на колела с техния специалитет „Пълнен комат с дърпано свинско и бавно печен лук“.

Авторското им произведение на street храната, мери сили във „вкусен“ шампионат с още 18 участника от различни държави и спечели безапелационно европейската награда European Street Food Awards в категория ( the ) Best Newcomer. И днес, в богатия на цветове, вкусове и култури Пловдив, грее една заслужена европейска награда.

Създателите от бар Самар на колела Маргарита Стойчева, Венко Горчев и Чавдар Стойчев, работят от години в света на гастрономията, но едва от година на сцената на уличната храна, с внимание и грижа към храната и детайла, заслужено са отличени за най-добрата Street Food концепция у нас.

В създаването на своя „Пълнен комат“ влагат много старание и подбират продуктите, от местни производители, с доказан произход и качество. Без компромиси и с отношение към клиентите, Бар САМАР на колела налага култура при уличната храна и показва, че качеството и вкуса не се предлагат само в традиционните заведения. Пловдивчани и гостите на града се радват на вкусните авторски рецепти, и постепенно Бар САМАР на колела става марка за вкус и качество.

„Пълненият комат“ завладява почитателите с неподправените си вкус и аромат, обикаляйки страната в различни фестивали и събития. Заслужено, Бар Самар на колела става финалист, в българското издание на European Street Food Awards, за 2022 г., което се проведе през август в рамките на фестивала „Арте“ (Arte Feastival) във Велинград. Тогава Шеф Котева, шеф Вълкова и шеф Шишков бяха жури на българските финали. Те единодушно избраха бар Самар на колела и „Пълнен комат с дърпано свинско и бавно печен лук, акомпанирани от рохко яйце“ за победител.

Пловдивчани могат да опитат новата европейска звезда в уличната храна в Кулинарен магазин САМАР срещу входа на Технически Университет – Пловдив (ул. Цанко Дюстабанов № 25).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина