ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

70-годишни мажоретки шестват за старта на десетия юбилеен фестивал „Здравей здраве”

Форумът тази година включва над 150 събития

Пролетният фестивал на здравословния живот в Пловдив, който през 2019 г. празнува своя юбилей, започва тази година необичайно-  с радостно шествие, водено от дами-мажоретки на клуб “Бяла Роза” Казанлък на възраст от 70 до 80+ години. Шествието е предвидено 19 април като тръгва в 17.30 ч. от площад “Джумая Джамия”, преминава през площада “Стефан Стамболов” пред Общината и завършва в Градската градина до Дома на науката и техниката. На това място в следващите два дни, 20 и 21 април, събота и неделя, с вход свободен се провежда фестивала.

Организаторите предвиждат дефиле на здравето за  всички възрасти с напомнянето, че именно в Пловдив преди 10 години се даде старт на инициативи и дейности в подкрепа на здравословния  начин на живот- движение, хранене и осъзнатост. Днес, над 20 града провеждат дъщерни фестивали “Здравей, Здраве”, а паралелно и независимо от тях съществуват множество по-малки или по-големи сходни прояви в посока профилактика на здравето и лечение с природни средства.

Фестивалната програма тази година се разгръща в невиждан до сега мащаб. Включени са над 150 събития, отворени и достъпни за гражданите и гостите на града. Лекции, практики, спорт и движение на закрито и открито в Градската градина, йога, медитации, арт работилници за малки и големи. Изложението на здравословни продукти  освен традиционните изложители в пространството на Дома  предвижда участие на Фермерския пазар на откритите площи около сградата. Празникът е вдъхновяващ и подобаващ за юбилея, а организаторският екип е готов да посрещне хилядите си приятели и последователи с нараснал екип доброволци и съмишленици.

Проектът е част от програмата на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина