4 милиона отгоре в хазната на Пловдив до момента

Градът

По голямата част от отчетените в повече, в сравнение с миналата година, постъпления са от имотни данъци

Това дава възможност общината да си плати по-рано дължимите данъци

В края на третото тримесечие на годината постъпленията в бюджета на града са в размер на 93.6 млн. лв, което е с 4.2 милиона лева повече в сравнение със същия период на миналата година. При план от 122 млн. лв това прави 76-процентно изпълнение на Бюджет 2017, съобщи ресорният заместник-кмет Розалин Петков.

Четирите милиона отгоре до момента дават възможност на община Пловдив да си погаси дължимите данъци и такси. „На последваща сесия на Общинския съвет ще бъдат направени разчети за изплащане на данъците на общината,“ заяви Петков.

По голямата част от отчетените в повече, в сравнение с миналата година,  постъпления са от имотни данъци. Постъпленията от данък сгради са 16.6 млн. лв. срещу 15.8 млн. лв. за третото тримесечие на 2016 г.  Повече приходи има и при данък придобиване на имущуство, чието изпълнение вече е 85 на сто. Сравнението на цифрите показва ръст от близо един милион лева – 11.1 млн. лева сега при 10.2 млн. лв. за същия период на миналата година.

При такса битови отпадъци изпълнението е 76 %, а цифрите са съответно 24.1  млн. лв. при 23.1 млн. лв. за м.г. От имотни продажби в общинската хазна са постъпили 3.3 млн. лв.

Споделете ни във:

1 коментар за “4 милиона отгоре в хазната на Пловдив до момента

  1. Ами да направят отчужденията за важните проекти за града, а не да се помайват … че нямало пари, а когато кажат че има пари, тогава пък време нямало, бавно ставало … а за другаде, като пита ББ и Тотев бърза да каже как за 3 месеца отчужденията са готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.