ГрадътНовини

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов участва в заседанието на кризисния щаб в Пловдив

Сигнали за неработещи светофарни уредби се приемат на телефон 032 622 707

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пристигна тази сутрин в Пловдив, за да вземе участие в първото за деня заседание на Кризисния щаб, който бе сформиран вчера след невиждания потопо, излял се над града.  Министърът ще инспектира създадената организация и предприетите действия от екипите на Пожарната и Полицията.

Рано тази сутрин проследи на терен работата на екипите и гл. комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН – МВР. Основните булеварди и невралгични точки са отводнени и в 5.30 ч. започна тяхното поетапно измиване и почистване. Екипите на пожарната продължават по график да работят по отстраняване на последствията от проливния дъжд в жилищни и обществени сгради.

Повече от 400 служители на полицията, пожарната, Община Пловдив и общинските предприятия и доброволци са взели участие в дейностите за овладяване на кризисната ситуация от снощи в Пловдив.

ЖП прелезите продължават да се управляват на ръчен режим. Екипи на ОП „Организация и контрол на транспорта“ работят по отстраняване на проблемите на светофарите на Централна гара и на ул. „Недялка Шилева“ в жк Тракия. Градският транспорт се движи нормално.

Сигнали за неработещи светофарни уредби се приемат на телефон 032 622 707.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина