Веско изби рибата

Гласове

Рафлин Саркисян

Титанът Веселин Маринов
Титанът Веселин Маринов
Ден след промоцията на новия хит на Веско Маринов в НДК, критиците в интернет пространството бълват коментари: „Веско къса тикви! По-свиреп е от Ози!“. Любимецът на червените баби за пореден път успя да взриви аудиторията и да стане повод за жлъчни коментари: „Каква е приликата между мастурбацията и творчеството на Веско Маринов? – И двете носят удоволствие само на изпълнителя!“. Бъзиците от форумите на webmasterbg по повод гиганта на българската естрадна песен не спират:  „Веско Маринов се хвали на свой приятел: – Вчера се върнах от Сомалия. Направих благотворителен концерт в помощ на децата там! – Браво, браво! Нека видят, че има и по-страшно от глада.“ Но гордият изпълнител, може би свикнал на подигравките на публиката, не се отказва. Почти просълзен от умиление, той разказва за шегата, която веднъж вътрешният министър Цветан Цветанов отправил към него:  „Толкова песни за армията изпя, за полицията една няма!“, а Веско му отвърнал: „Ей сега ще видиш каква песен ще направя, само да не ми беше казвал.“ Възмутената публика отново се пени: „Абе, г-н Цветанов, ‘що не си бяхте мълчал?!“.
Иронията се крие в определението, което самият Маринов дава на творението си – според него мелодията била  „покъртителна“. Но той май дори и не подозира, че не само мелодията, но и текстът е потресаващ. Като човек, който не е живял през епохата на социализма, не ми е съвсем ясно какво точно е представлявал, но слушайки парчето на Веско Маринов, си представям как майка ми на моите години крачи на първомайска манифестация. Дори у мен се заражда желанието да облека пионерската униформа и да поздравя със „Здравейте, другарко!“. Идва ми да извадя една суха паста „Балкан“ и да я хапна, че да имам сили за строя. Както отбелязва друг форумджия: „Щеше да е смешно, ако не беше жалко“.
Честит химн, господа полицаи! А ние можем да спим спокойно, защото както се пее: „Истината днес е само тази – родната полиция ни пази“!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.