БългарияГласовеНовиниРазследване

Разпитвали Борисов за интервюта пред модни списания

Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов – Менко Менков, определи проведения в четвъртък разпит на лидера на ГЕРБ като несериозен. По думите му, той е бил питан за интервюта пред модни списания отпреди 15 години.

Адвокатът коментира още, че според вероятността Борисов да бъде обвинен по разследването „Барселонагейт“ е нулева. Според него през миналата година има произнасяне на испанските власти, че няма извършено престъпление по този случай.

Определено има разследвания, които се държат на трупчета. Едно от тях е „Барселонагейт“ Данъчните органи на Испания са се произнесли, че по тези сделки за имотите, за които Бойко Борисов няма касателство, няма нарушение. Има постановление на прокуратурата в Испания за прекратяване на разследването. Аз не знам какво се разследва, защото въпросите, които бяха задавани на Бойко Борисов, нямат отношение към престъпление, а какви интервюта е давал преди 15 години пред модни списания – това се несериозни работи„, заяви Менков пред btv.

От думите му се разбра и че Борисов е бил разпитван във връзка със сигнала на главния прокурор Иван Гешев, че му е оказван натиск да подаде оставка. „По това разследване не би трябвало никой да се призовова, защото Гешев бе твърди, че Борисов му е изпратил писмото“, коментира още адв. Менков.

Снимка: бгнес

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина