Ранобудният Борис: Усилията са по-важни от резултата

Гласове

Image title
Под тепето ще ви представи лицата от студентската окупация в ПУ. Ранобудните ще застанат пред диктофона и обектива на Ивелина Василева, за да покажат на всички, че не са платени, поръчкови или пияни. Тъкмо обратното. Младите хора са изключително чисти, трезви, стъпват внимателно по пътя, по който са тръгнали с ясното съзнание, че са готови да стигнат до края му. До промяната. Новият морал, който често политиците ни употребяват като клише в предизборното си бръщолевене, там, в 5 аудитория е истинската, голямата цел.
Вторият ни гост е Борис Търев, английска филология. Той е от първия ден в окупираната 5-та аудитория.  Борис написа на бялата дъска За Едно.

-Защо сте тук и какво целите?
-Защото искам да живея в по-добър свят, по-добро общество и това е, което споделяме тук. Лично аз не бих се ограничавал само за нашето гражданско общество, а и за световно. Но нека се фокусираме в настоящия момент.

-Имате ли рецепта за голямата промяна?

-Да, имам. Голямата промяна не е толкова голяма, колкото си мислим. Рецептата е тази, която има стойност за нас самите. Тази рецепта важи за нас и лично за индивида, който образува голямото, обществото.

-До къде сте готови да стигнете?
-Готов съм да жертвам моето време, моите усилия на 100%. Защото в това вярвам.

-Какви са очакванията след оставката?

-Очакванията са напълно положителни. За мен усилията са по-важни от резултата. И независимо от официалните резултати промяната се случва в процеса, тя се случва сега, докато си говорим.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.