Поголовна сеч разбуни цял квартал

Гласове

Отрязаха безцеремонно седем здрави дръвчета на Чернишевски

Правят го заради частен интерес, убедени са бесните жители в съседния блок

Поголовна сеч вдигна на крак цял квартал. Хората са бесни от действия на екип на Паркове и градини, който вчера сутринта най-безцеремонно е отрязал седем здрави дръвчета в междублоково пространство на улица Чернишевски, близо до Бюрото по труда. Яростни са и от бездействието еколозите от район Западен, пред чийто погледи са паднали растенията. Безобразие. Унищожиха ни зеленото пространство. Седем дръвчета за един ден, като лятото отсякоха още 4. Без никакво обяснение. Без никакъв мотив. Унищожаване на квартална зелена система с лека ръка, сигнализираха пред Под тепето жители на блока, който използва вече осакатената градинка. По-активните от тях са изискали заповед за сечта, но такава не им е била представена. Сигурни са, че такава черно на бяло няма или поне вчера сутринта не е била издадена.

Обясненията на секачите на място били, че градинката ще бъде благоустроявана. Ние нямаме против, дори искаме нова детска площадка. Но защо трябва да се отсичат здравите красиви дръвчета, питат хората от блока. И сами отговарят: Тук има набъркани частни интереси! Става въпрос за сградата на ул. Чернишевски №1, около която в рамките на 7 месеца са паднали 11 дървета. Тя е частна собственост от много години. Малцина знаят какво се случва вътре, но очевидно вървят някакви процеси, тъй като наскоро пред нея са копали за ВиК. Хората коментират, че 3-етажната сграда е на бизнесмен с позиции тук и там, който иска да закупи и прилежащия общински терен, в който е вървяла сечта. Те припомнят, че преди години той е искал да вдига хотел на това място, но жителите на квартала се вдигнали на бунт и секнали намеренията му. Ние искаме само децата ни да има къде да играят, а за нас да има сянка. Второто вече го нямаме, бе ни отнето от хората, които би следвало да се грижат за това, завършват гражданите.

Очаквайте продължение по темата!Частната сграда, около която падат дърветата

Споделете ни във:

2 коментара за “Поголовна сеч разбуни цял квартал

  1. а околните дървета са окастрени въпреки отрицателните температури,явно с цел да ги уморят та да ги изрежат и тях

  2. Зам шефа, на паркове и градини живее на бул. България 198.
    Шкембелията арабин, нагъл като мангал, дори паркира служебният си автомобил, който ползва за лични нъжди на тротоара пред блока.
    Нереално нагло е как служебна кола чиито бензин явно е платен от пловдивчани, се плзва за лични нужди в извънработно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.