ГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Обрат: Представители на работници в Либхер застанаха зад ръководството

Представители на работници в Либхер застанаха зад ръководството на компанията и обърнаха казуса с протеста на производствените служители на 360 градуса. Това стана ясно от изявление, разпространено от пиара на Тракия икономическа зона, подписано от представителите на сътрудниците /служителите/ и Комитета по условията на труд /КУТ/ във фирма „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД.

Ето цялата позиция без редакторска намеса:

Ние като Представители на сътрудниците /служителите/ и КУТ във фирма „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД сме силно възмутени и категорично несъгласни от умишленото и целенасочено очерняне на нашата фирма в медиите през последните няколко дни от „самопровъзгласили“ се „синдикални лидери“, подстрекавани явно от „доказали се във времето“, „пожизнени“  пловдивски синдикални деятели, както и от  дежурните „хейтъри“ (задължително под псевдоним), гладни и жадни да плюят по някого, без значение по кого, черпейки информация от некоректни сътрудници, без тази да е проверена, подвеждайки обществото.

Държим абсолютно категорично да заявим, че фирма „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД се е доказала  през последните 22 години като коректен и социално отговорен работодател. Потвърждаваме казаното от ръководството, че за толкова години фирмата не е закъсняла нито с един ден, нито дори и с един час изплащането на работните заплати. По време на няколкото световни икономически кризи тя успя да запази своите сътрудници и не позволи по какъвто и да е начин да бъде нарушен работният процес и съответно изплащането на възнагражденията им. Тя е работодател, който винаги се е вслушвал в исканията на своите сътрудници, и ако е имал възможност, ги е удовлетворявал, работодател, който винаги се е стремял да бъде крачка напред с възнагражденията пред останалите фирми в региона, работодател, който държи постоянно да подобрява условията на труд и живот на своите сътрудници.

Фирма „Либхер“ се грижи не само за финансовото състояние на своите сътрудници, но и за тяхното здравословно състояние, като предоставя редица социални придобивки, които бяха публикувани от ръководството преди няколко дни в повечето медии. Това са придобивки, които не се предлагат в много фирми в България.

Събитията, които се случиха през миналата седмица, в голямата си част бяха породени от настоящата икономическа ситуация в света и в частност в България – от постоянно нарастващите цени на стоки и услуги, удрящи по „джоба“ на всеки един от нас. Но както винаги се случва, недоволството на хората беше „яхнато“ от няколко „самопровъзгласили се синдикалисти“, които умишлено поставиха на ръководството нереални искания с цел да няма разумен диалог и, естествено, да няма удовлетворяващ и двете страни резултат от преговорите. След като по-голямата част от недоволстващите сътрудници /служители/ осъзнаха това, те излъчиха свои представители, които отидоха на преговори с разумни и реални искания. Диалогът веднага се получи и резултатът бе налице – ръководството удовлетвори разумните искания, хората прекратиха своето недоволство и се върнаха по работните места.

Ние, Представителите на сътрудниците /служителите/ и КУТ, изказваме нашите благодарности за проявеното разбиране от страна на ръководството към исканията на своите сътрудници. Също така изказваме благодарност и на колегите от производството за проявеното разбиране към ръководството за постигане на бъдещите общи цели на фирмата.

Всички ще се радваме така да продължи добрия диалог между ръководство и сътрудници и в бъдеще!!!

Заставаме с имената си зад това изявление и подчертаваме, че то е изцяло наша инициатива!

Ние сме работници във фирма „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД – представители на сътрудниците /служителите/ и КУТ: Мария Кавръкова, Иванка Ангелова, Илиян Чаушев, Йонко Ферезлийски, Костадин Ламбов, Никола Николов, Петър Кундурджийски, Йордан Риков, Ивайло Кънев, Иван Кузев, Володя Вълчев, Пламен Ковачев, Илиян Бабачев, Андрей Реков и Иван Димов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Като не ви харесва напускайте, селяндури!
    Ходете да копаете нивите на дядовците ви, защо се натискате?
    Събраха ви от кол и въже, обучиха ви, облякоха ви , че даже и с работното облекло обикаляте улици и магазини , возят ви със служебен транспорт.
    Айде на село !!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина