ГласовеМнения

Иван Костов: Не съм взел и един пирон от приватизацията

Снимка: стоп кадър Нова тв

Най-тежкият проблем в момента у нас е „нападението върху собствеността, заграбването на собственост”

Каталуния е ефектът на доминото след Brexit

„80 на 100 повярваха, че аз съм собствинек на половин България, а аз не съм взел и един пирон от приватизацията. Другата лъжа е, че съм най-богатия човек,“ това заяви бившият министър председател на България Иван Костов в ефира на Нова телевизия. Той бе интревюиран в предаването „Събуди се”, след като дълги години не се появяваше по медиите.

Горният цитат бе казан в подкрепа на мнението му, че българското общество днес е облъчвано от големи лъжи, в полза на отлъчването ни от ЕС. Сега лъжата е, че Западът е агресор срещу Русия, заяви още Костов.

Безспорно съществува риск от ефекта на доминото в ЕС след Brexit и референдума в Каталуния, смята бившият премиер Иван Костов. По думите му шансовете за разпадане на ЕС са средни. „Това е много сериозен процент. Става много осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която безспорно сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията.”

„България ще председателства ЕС в много труден период”. Що се отнася до войната между институциите, Костов заяви: „Не знаем какво точно става зад кадър в този конфликт между институциите, виждаме само външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев”.

Според Костов най-тежкият проблем в момента у нас е „нападението върху собствеността, заграбването на собственост”. „Започна от 2002 година и непрекъснато е практика в страната. Това е елиминиране на стария собственик и отнемане от него на неговите активи в полза на други лице. В България става с помощта на прокуратурата, държавната машина. Това е недопустимо”, заяви Костов. Той даде за пример заводът „Емко”. До решение по казуса се е случило благодарение на работниците и тяхната съпротива. „Това е отстъпление”, заяви Костов.

Той смята още, че министърът на икономиката не разбира какво причинява и не сме готови за еврозоната.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина