ГласовеМнения

Фирми – щатни обжалвателки бавели с години ремонта на „Пътя на смъртта”

Борисов призова за дебат за законови промени, които да спрат безкрайните обжалвания на обществени поръчки

„Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания,“ каза премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Премиерът направи това при инспекция, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на започналите преди седмица ремонтни дейности на пътя Пловдив – Асеновград. Отсечката е известна като „пътя на смъртта”.

Борисов припомни, че цели две години са текли обжалвания на процедурите, което е спряло строителството. „Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки. Този път вече щеше да е готов. От фирми – щатни обжалвателки, вече две години не можем да започнем обходите на Поморие и Ахелой. Тол-системата – две години… Сега искаме нови влакове, нови мотриси да купим, ами те ще обжалват поне две години! На Кресна продължават да гинат хора”, коментира министър-председателят и призова за обществен дебат по темата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Е, ще обжалват много ясно!

    От 2-ма кандидата единият отстранен (него винаги го отстраняват, защото не си подготвил добре документите – пял за ББ в Симитли), а другият получава допълнително двойно повече като поръчка и при спечелена поръчка 20 милиона, получава 40 ?

    Честно, а?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина