ГласовеМнения

Добрата новина: Пускат поръчка за проектиране на Концертна зала

Лошата: Ремонтът няма да се случи за 2019г.

Добра и лоша новина съобщи в Пловдив днес председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Поръчката за проектирането на Концертна зала е в Агенцията по вписванията и вероятно процедурата ще бъде отворена още тази седмица. Но ремонтът няма да се случи за 2019г., когато градът ни ще е Европейска столица на културата.

Темата отново отвори Фондация „Дом за пловдивската опера”, чийто Съвет покани медии и институции на пресконференция в самата Концертна зала, за да говори за катастрофалното състояние на пространството за култура и липсата на резултатни действия от страна на Министерството на културата. Присъстваха депутатите Менда Стоянова и Георги Йорданов, областният управител Здравко Димитров, както и артистичният директор на Държавна опера Пловдив- Лучано ди Мартино.

Министър Боил Банов не се отзова на поканата, но се е срещнал с представители на Фондацията в петък и е разговарял с Менда Стоянова. Пред първите Банов заявил, че ще бъде отворена обществена поръчка за ремонт на залата на операта, а пред народната представителка от Пловдив потвърдил, че тя вече е в Агенцията по вписвания.

По изчисления на Стоянова, ремонтът на Концертна зала ще струва около 12 милиона лева и ще бъде завършен през 2020 г.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина