ГласовеМнения

Чалгата Бюреков

Image title
Евгени Петров

Признавам си, че след както цялата ни държава е наопаки, не може само журналистиката ни да е добре. Компроматът, който спретна бившата тв звезда Бюреков, в опита си да позаблести малко е отвратителен. Да топнеш неоправдано върховен съдия в момент, в който държавата се тресе от скандал между институциите, икономическата криза се вихри, а докладът на ЕК пак ще ни каже, че съдебната ни система куца, си е чиста проба провокация. Или пък е добре замислена слугинажна операция в услуга на идола Бойко Борисов?
Да ви кажа как се разви „операцията“. Сашо Диков казал на Бареков, че някой му казал, че в един ресторант един съдия бил на една маса. На една маса бил и Ангел Христов, иначе казано „брат Галев“.
Ей на това му се вика позоваване на агенция „ЕЖК“. Това е абревиатурата на „Една жена каза“, известна още от първи курс във факултета по журналистика като синоним на клюкарщина и необективност. Но не и на Бюреков. Щото той не обича да се учи, иска да се учат от него. Странно защо като му чета коментарите се сещам за Рачко Пръдлето от „Под игото“? И за букета гербери, с който отърча при победителя на парламентарните избори Бойко Борисов в Банкя, след като малко преди това онзи го беше нарекъл подлога на Станишев..
Аз съм с цели гърди за свободата на словото, но не и за словоблудството.
Този човек е опасен. Жаждата за популярност и вождимът му ме уплашиха преди няколко месеца, когато в блога си беше говорил за Пиночет, поиска камионетки да прибират хора наред и ги покани да дойдат и на неговата улица и – забележете – дори да пострадат невинни.
Сега, в продължението на историята със съдията, когато се разбра, че той не е бил на една маса с брат Галев, Бюреков го захапа, че трябвало да напусне ресторанта като е видял Галев.
Изглежда паунът иска да живеем в държава, в която от кръчмите да гонят почтените хора, а не мутрите. А камионетките да прибират по улиците всекиго като при Пиночет.
Аз не искам такава държава.
Б.А. Въпреки плещенията за демокрация и прозрачност, Бюреков още не е казал откъде има пари да направи „верига от сайтове“ и да наеме офис на най-скъпото място в София – срещу Народното събрание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина