БългарияГероите на деняГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Шахматен клуб ЧесБомб – Пловдив отново жъне победи

Два златни и три сребърни медала за младите шахматисти от Държавните индивидуални първенства

Държавните индивидуални първенства по класически шахмат за юноши и девойки от 12 до 20 години се проведоха в Асеновград. След шампионската титла при мъжете и при момичетата до 8 години, сега и юношите от пловдивския клуб ЧесБомб завоюваха два златни и три сребърни медала.

Най-оспорвана бе групата до 16 години, в която след драматичен развой в последните два кръга шампионската титла грабна Цветан Стоянов с 6 победи от 7 партии, а сребърният медал бе за Ярослав Докузов, и двамата от ЧесБомб-Пловдив. Момчетата увенчаха труда на целия треньорски екип с титлите шампион и вицешампион!

„Това беше едно от най-оспорваните първенства, в които съм играл, и се гордея с успеха си.” – сподели след победата си Цветан Стоянов, който се представи успешно и на неотдавна завършилото Европейско първенство за мъже в Скопие.

След три победи в последните партии при 18-годишните Виктор Боев от ЧесБомб – Пловдив спечели първата си шампионска титла с 4,5 т. от 5 партии.

При момчетата до 14 години Пламен Стоянов „хвърли бомбата“, като спечели 5 от 7 партии и се окичи със сребърния медал. Той не само извоюва второ място с уверената си игра, но показа и огромния си напредък.

При момичетата до 16 години Елиф Мехмед от ЧесБомб-Пловдив също стана втора и взе сребърен медал. Тя беше на косъм от златото след като водеше с половин точка пред основната си конкурентка, но загуби в предпоследния кръг .

Младите шахматисти от ЧесБомб-Пловдив тенденциозно показват главоломно израстване и жънат все по-големи успехи. Виктор Боев и Цветан Стоянов спечелиха квоти за Световното първенство в Индия, а тримата сребърните медалисти ще се състезават на Европейското първенство в Братислава.

На снимката: Елиф Мехмед, Яна Матеева, Виктор Боев, Цветан Стоянов, Ярослав Джакузов, Пламен Стоянов – златните деца на България, устремени към световния връх , заедно с Президента на ШК ЧесБомб – Пловдив Калоян Матеев и част от треньорския екип – ГМ Александър Делчев и ММ Спас Кожухаров.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина