БългарияГероите на деня

Здравко Димитров: Пловдивчани ни казват, че искат нов кмет и екип, който да спре разделението на “наши” и “ваши”

“Това, което чуваме в район “Тракия” и в целия град е, че хората искат Пловдив да има нов адекватен кмет и нов силен екип, които да не делят града на “наши” и “ваши”, а да създават равни шансове и възможности за всички пловдивчани”, това заяви Здравко Димитров при откриването на изборния клуб в район Тракия, който се намира срещу ДКЦ 5. Димитров е кандидат на местна коалиция “Здравко Димитров – да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок.

 На откриването на изборния клуб в “Тракия” присъстваха над 400 симпатизанти на Здравко Димитров и Реформаторския блок от района. Домакинът бе кандидатът за кмет на район “Тракия” Георги Божев. На срещата присъстваха и лидери на Реформаторския блок в Пловдив, сред които кандидатът за кмет на район “Централен” Пепа Деведжиева и Савина Петкова.

“Хората ни казват, че трябва да ускорим посоката на развитие на Пловдив като имаме волята да отстраним персоналните и кадрови грешки. Казват ни още, че не искат политиците да се договарят зад гърбовете им. Виждам, че заради слабостта на досегашното общинско ръководство, което разделя пловдивчани на “наши” и “ваши”, се появява опасност в Пловдив да се промъкне “моделът Орешарски”. Аз и колегите ми от коалицията и Реформаторският блок няма да го позволим. Затова казвам ясно, че ще сформираме ново силно мнозинство в общинския съвет, съставено съгласно волята на избирателите и без да бъде подменян вота им”, заяви Здравко Димитров.

Той допълни, че очаква новият екип на Пловдив да има подкрепата на стабилна коалиция в Общинския съвет, в която най-голямата общинска листа, получила най-сериозна подкрепа в изборния ден трябва да предложи председател на Общинския съвет, да излъчи заместник-кметове и да участва в управлението на града.

“Аз съм готов да сложа край на разделението на “наши” и “ваши” и съм готов като кмет да работя със реформаторско мнозинство, което ще продължи да развива Пловдив в партньорство с държавата, при прозрачно управление и под постоянния контрол пловдивчани”, заяви още Димитров. Ва журналистически въпрос, как ще се осъществява контрола на гражданите той отвърна “със сформиране на обществени съвети по съсловия, с които да бъдат обсъждани управленските приоритети и проектите на общината”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина