Героите на деняЕвалаНовини

В Марково събират помощи за пострадалите от наводненията карловски села

Приемат се пакетирани хранителни продукти и консерви; нови дрехи и завивките /или втора употреба, но чисти и в добро състояние/ Помощите трябва да са опаковани.

Инициатива за набиране на хуманитарна помощ за бедстващите хора в наводнените населени места в карловския район има и в родопското село Марково. Тя е на Костадин Колев от сдружение „Моето село Марково“, който е и ръководител на доброволно формирование „Родопи 112“ и кметицата на селото Десислава Терзиева.

От днес към тяхната инициатива се присъединяват и кмета на общината Павел Михайлов, заместник-кмета Емилия Иванова и всички кметства в община Родопи.

Във всяко кметство на територията на общината е разкрит пункт, където всеки, който желае може да донесе хранителни продукти, санитарни материали, оборудване, топли завивки и постелен инвентар. Сборният пункт, от където ще се разпределят събраните помощи е кметство Марково.
Ангажимент да ги транспортират до бедстващите райони са поели от доброволно формирование „Родопи 112“, които от няколко дни са на терен при бедстващите хора.
“Всички ние доказахме, че  обединението може да накара хората, които до вчера имаха само сълзи в очите и страх от случилото им се, днес да се усмихнат и да повярват, че не са сами! Нека ги подкрепим, кой с каквото може в това тежко изпитание и да докажем, че само заедно можем да се справим с последствията“, апелира Колев.
Той уточни, че кампанията е координирана с кмета на Община Карлово Емил Кабаиванов и ще продължи до отпадане на необходимостта.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина