БългарияГероите на деня

Търновалийски: Провалът на Водния проект изправя Пловдив пред финансов и здравословен риск

Провалът на Големия воден проект изправя Пловдив пред два риска – единият е свързан със здравето на хората, а другият е финансов, заяви на пресконференция днес пловдивският народен представител от БСП Георги Търновалийски. Той подчерта, че за пореден път повдига въпроса пред медиите, не от любов към спора с местната власт, а защото в града ни цъка биологична бомба под формата на 86 тона утайка дневно.

Интегрираният проект за водите на Пловдив – фаза 1 е със статус на оценка от ЕК „спрян” – това става ясно от последния отговор на министър Василева до Георги Търновалийски. В поисканата от него хронология на кореспонденцията с ЕК се вижда, че поредна преработка на проекта е имало през 2014.

Важно беше да се реализира проектът в програмния период  2007-2013, защото през следващия 2014-2020 трябваше да осъществи втория етап, свързан с управлението на утайките, обясни Търновалийски. Без първа фаза, няма и втора, а това означава санкции, които пловдивчани ще плащат през цената на водата, предупреди депутатът.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Пф, вместо да усвояваме всичкото възможно финансиране от ЕС, ние губим постоянно и не може един голям проект да довършим с години, докато в други държави това се случва дори за месеци. Тотален разпад и предизборни дивиденти! А той какво е направил и кой ще потърси отговорност на общинския съвет?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина