БългарияГероите на деня

Тотев: Преди 4 г. Пловдив бе диамант под много прах, днес е град, с който всеки може да се гордее

Градът е много по-модерен, активен, инициативен и интересен след нашия мандат

На старта на предизборната си кампания кметът в отпуск Иван Тотев щрихира постигнатото в рамките на мандата си, който сам определи като много успешен. През 2011 г. Пловдив не бе град, с който искахме да се гордеем. Бе диамант под много прах, с натрупани с десетилетия проблеми. Днес, четири години по-късно, Пловдив е град, с който всеки може да се гордее. Град, който служи за пример. Град с функциониращи системи. Днес градът е много по-модерен, деен, активен, инициативен, интересен, каза в изложението си кандидатът на ГЕРБ за втори мандат. Той изброи всички титли и отличия, които Пловдив е завоювал през последните четири години. Като започна от Европейска столица на културата. Казват, че духът на града е спечелил тази най-ценна титла. Ако беше възможно духът да се материализира щеше да реши и много други градски проблеми. Пловдив спечели тази титла, защото има много дадености, добре представени от един управленски екип, каза градоначалникът. Той се спря на отличията и званията Град на спорта, Най-красив град, Градът с най-много чуждестранни инвестиции, Най-добър бизнес град, Най-социалния град, Най-добър град за живеене. Припомни, че Малката базилика и Римския стадион бяха обявени за Сгради на годината. Маркира изграждането на Колодрума. Пловдивчани вече се гордеят с нашия град, вървят с гордо вдигнати глави, искат да останат тук и да отгледат децата си тук. Решихме проблемите с детските градини. Работихме по големия проблем със замърсяването на въздуха и резултатите са налице- по данни на РИОСВ от началото на годината досега няма нито един ден със завишаване на фините прахови частици във въздуха. Това се постигна с инвестиции в нова техника за почистване на града, с уникална програма за миене на улиците, с въвеждане на Евро 5 за сметосъбиращите машини, с капковото напояване, което направихме навсякъде, със залесяването- над 10 хиляди дървета са засадени през този мандат, обясни кандидатът за кмет от ГЕРБ.

Той се спря още с постигнатото в транспорта, спирките в града, благоустройството. Никога, ама никога след промените не е вършена толкова благоустройствена работа, категоричен бе той, след като изброи реконструираните булеварди и улици, мостът на Васил Априлов, надлезът на Скобелева майка. През този мандат се преборихме и за ключови проекти от програма Транспорт, които ще решат дългогодишни проблеми, допълни той.

Спря се и на свършеното в централната градска част- най-дългата пешеходна зона, реконструкцията на знаковите фасади, квартал Капана, Пеещите фонтани и Цар- Симеоновата градина. Нека е ясно на пловдивчани, че реконструкцията на парка и изграждането на фонтаните струва само 1,4 милиона лева на общинския бюджет, подчерта Иван Тотев. Анализира ръста на туризма и го определи като забележителен. Похвали се и с позиционирането на града като привлекателен център за IT и аутсорсинг индустриите. Заяви още, че в последните четири години икономическата среда в Пловдив е станала много добра, като това се разбира и от инвестициите тук. В момента се изграждат три предприятия, които ще разкрият по пет хиляди работни места, даде пример кметът.

Ние сме на финала на един успешен мандат, но има още много какво да се направи. Поставихме основи за развитието на града, трябват ни още четири години, за да гарантираме устойчивостта на това развитие. Най-важното е, че мандат 2015-2019 ще има пълна проектна готовност. Готови сме да работим, каза още Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Тотев в най-крадливият и високомерен кмет на Пловдив.Няма приемен ден,дори и проформа.Уж приема 1 ден в месеца,но тогава все има по-важна работа.Надменен,оплетен в схеми и далавери,повиши двойно данъците,взе безброй заеми,които предстои да се плащат.А какво направи?Открадна старите скъпи и качествени фонтани и лепна някакви елементарни,без връзка с музиката.За 11 милиона! Колодрум-от 12 на 60 милиона и т.н.

  2. Абсолютно точно и правдиво казано, Пловдив беше затънал в мръсотия, прах, тъмнина, мъртъв град – разкарай от Об.съвет чалгарите. Пловдив ще гласува изненадващо много за Тотев, не беше харесван, но промени града

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина