БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: КОЙ разреши нова джамия в Столипиново?

„Фактът, че общината начело с Иван Тотев без много шум е дала разрешение за строителство – на практика, на джамия в Столипиново, без каквото и да е обсъждане или допитване до пловдивчани, е меко казано смущаващ“. Това заяви в профила си във Фейсбук Славчо Атанасов, веднага след като медиите  изнесоха информация за даденото разрешение.

„ Странно е това разрешение тихомълком и то след скандални съдебни дела за вакъфските имоти, от които настръхна цялата държава.  Странно е и, че от Районното мюфтийство изобщо не знаят за такъв обект, а разрешителното е дадено на организацията на Недим Генджев – Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание, който спореше в съда със самото Главно мюфтийство“, посочи Славчо Атанасов.

„Толерантни сме към всяко вероизповедание, но такива решения, както каза един от вас тук, в подобен момент са бомба със закъснител“, заяви Славчо Атанасов. Той припомни факта, че същата тази наша Община Пловдив беше безмилостна и заведе изпълнително дело за 13-14 000 лева такса смет срещу църквата "Свети Илия" в район "Източен", като изпрати съдия-изпълнител да описва иконите и друго имущество.

 „Напомням, че дори за новата църква в "Тракия", преди да бъде построена, направихме допитване до обществеността, преди да предприемем това начинание! Сега се разрешава джамия, без никой да знае!“, заяви Славчо Атанасов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина