БългарияГероите на деня

Симеонов и Каракачанов: Пари за Пловдив ще има, ако Славчо бъде избран – ние сме част от управлението на държавата

„Пари за Пловдив, ако Славчо бъде избран за кмет, ще има и ние като един от основните стълбове на правителството – сме гарантът за това. Днес сме тук, за да заявим категоричната си подкрепата за Славчо Атанасов и Пловдив и недвусмислено да разсеем лъжата, че ако не бъде избран „правилният кмет“ – нямало да има пари за града. Няма как да стане – ние няма да допуснем като част от управлението в държавата успешен кмет като Славчо Атанасов и вторият по-големина град да бъдат ощетени“. Това заявиха на пресконференция в Пловдив днес лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Двамата пристигнаха, за да заявят лично подкрепата си за Славчо Атанасов преди предстоящия балотаж. Те бяха категорични, че като една от четирите партии, подкрепящи правителството, не само, че няма да допуснат Пловдив да бъде ощетен, но и ще съдействат активно за възможностите пред града, особено тези, които европейските фондове отварят.

„Ние няма да отстъпим от подкрепата си за Славчо Атанасов и за Пловдив – и сега, и после,когато бъде избран за кмет. Защото сме убедени, че започнатото ще се завърши и то без кражби и проблемите на града ще започнат да се решават“, посочиха  Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Преди това подкрепа за Славчо Атанасов заявиха лидерите на Българския демократичен форум в Пловдив. „Заявяваме тази подкрепа като представители на една автентична дясна формация каквато е БДФ. Защото, нашият лозунг продължава да е „Национално мощна и социално справедлива държава“ – принцип, на който се основава и управлението на Славчо Атанасов в Пловдив“, заяви Борис Аргилашки, зам.-председател на БДФ в Пловдив. За първия тур на изборите БДФ бяха част от подкрепата за кандидата на Реформаторския блок Здравко Димитров. Ден преди това Меглена Кунева и Движение България на гражданите заявиха, че застават зад Славчо Атанасов за балотажа.

„Изборите в неделя отвориха нова страница от демокрацията в България, но тя е срамна страница. Това бяха най-купуваните избори от началото на прехода”, каза още Валери Симеонов. „Обръщам се към всички честни граждани на Пловдив да излязат и да гласуват в неделя”, допълни го Каракачанов. Патриотите подчертават, че търсят подкрепата и от ляво, и от дясно. „Очакваме всеки, който търси алтернативата”, заяви Илко Илиев. „Сигурни сме, че ще има хора, които ще понесат наказателна отговорност след тези избори. Над 15 сигнала, с документирани случаи на престъпления, са изпратени в прокуратурата. Един от сигналите е как член на комисия прави невалидни бюлетини с маркер и с нокът. Документирахме общо три случая на действия, които целят правене на невалидни бюлетини. Това и обяснява толкова големия брой объркани изборни книжа. Имаме и три случая на попълнени предварително бюлетини. Документирахме и как достъп до бюлетините има не само един човек от комисия, както би трябвало да е по закон. Другото е престъпление. Имаме случаи в секции, в които седем представители на комисия броят бюлетините. Това е абсурд. По този начин лесно се правят невалидни книжа. ОИК не обърна внимание на нито един от тези наши сигнали”, каза още Илиев.

„Няма да преговаряме с никого преди балотажа. Очакваме подкрепата на пловдивчани. На тези 40 хиляди, които не гласуваха за Тотев на вота преди два дни”, каза Славчо Атанасов. Той и Илко Илиев подчертаха, че ако спечелят битката за кмет ще сформират и мнозинство. „Можем да работим и с групата на ГЕРБ в следващия общински съвет. Ние сме коалиционни партньори в управлението на страната, все пак”, казаха още двамата.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. O, не..господа…пари за Пловдив няма да има, ако чичо Славчо стане кмет, в което сулно се съмнявам! Той вече беше на този пост.. Тотев поне краде и прави нещо, а Славчо само крадеше.. Хубав ден!

  2. ГЕРБЕРЧЕТАТА СА СЕ НАСРЕАЛИ КАТО ИМ ГЛЕДАМ КОМЕНТАРИТЕ.СЛАВЧО КАТО СТАНЕ КМЕТ ПАРИТЕ ЗА ПЛОВДИВ НЯМА ДА ОТИВАТ В ХОТЕЛИТЕ ВИ А ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ.

  3. А като гледам „светата троица“ на снимката, оставам с твърдото убеждение, че просто силно са сбъркали тона и линията на комуникиране. На края пак ще клекнат, но явно са забравили приказката за Баба Меца и дърварят : „Ударът забравих, но лошите думи – не“ ! 🙂

  4. Що за глупава и необмислена теза:
    Симеонов и Каракачанов: „Пари за Пловдив ще има, ако Славчо бъде избран – ние сме част от управлението на държавата“.
    Това явно е намек, че с комсомолски плам ще откажете пари за райони и селища, чийто кметове не са от вашата „част от управлението“ ???

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина