Румен Радев в Пловдив: Не на статуквото

Героите на деня

Учредиха инициативен комитет в подкрепа на кандидата за държавен глава

Полагат всички усилия да се обезличи президентската институция, смята генералът

Ген. Радев дойде в Пловдив със съпругата сиНе на статуквото! Така кандидатът за президент ген. Румен Радев се обърна към близо 100 пловдивчани, учредили днес инициативен комитет в негова подкрепа в зала Съединение на Историческия музей. Много от тях бяха членове и основни лица в БСП- партията, която издигна генерала за кандидат за държавен глава и всъщност е неизменна част от това статукво, на което Радев каза „Не”.

Аз не претендирам за някакви особени политически качества. Но тези, които ме наричат шофьор на самолет, ако са толкова вещи политици, защо тогава сме на този хал? В момента се пускат в обръщение слогани на кампании, преди да има кандидати за президент. Сякаш правим парламентарни избори. Това е ясен знак, че се полагат всички усилия да се обезличи президентската институция. Не искат да допуснат президент, върху който нямат контрол. Всичко се прави заради това- да не губим контрола. Аз обаче няма да бъде под ничий контрол, заяви пред участниците в инициативния комитет генералът. Пред медиите той коментира, че България трябва да има ясна и точна външна политика, която да се прави в София и която да се бори за устояване държавните интереси. Той не скри, че небето му липсва, но всъщност е вътре в него и му дава сигурност и кураж. Липсата на кандидати за президент в тази кампания по-скоро е забавна. Сигурно ще се появят след изборите, коментира все още неясните си конкуренти Радев.

В залата на Съединението кандидатът за президент бе представен от автора на идеята за създаването на организация в подкрепата му- доц. Георги Паскалев. Изключително политически активният в последните години бивш ректор на МУ обясни, че се възхищава на физическата и психическа издръжливост на генерала. Той не е грандоман, а земен човек, независимо че лети много високо. Той е човек на дълга и достойнството. Знае цената на приятелството, на хляба и а живота. Не е политическо лице. Пилотира руски военен самолет, но е специализирал в американска академия. Той е евроатлантически човек, но родолюбец. Образован е. Знае, че не Украйна ни е освободила от турско робство, а Русия го е сторила. Знае, че Скалистите планини не се намират на Пампорово, а са в САЩ. Знае, че Чехословакия не съществува като държава от 25 години, мотивира се доц. Паскалев защо застава зад кандидатурата на ген. Радев. И даде за пример Израел за страна, в която висши военни са заемали поста на държавен глава. Поне 5 президента там са били генерали, допълни Паскалев.

Настоящето ме тревожи. България е в преломен момент от съществуването си. Страната е в криза и на ценности, и на управление. Истината е натикана в ъгъла, а проблемите се решават с пожарникарски методи. Имаме една партия, която се е сраснала с държавата и контролира всички власти. Липсва балансираща външна политика в рамките на ЕС. Работи се на принципа „Каквото кажат началниците”, а това е лесният начин, изброи Румен Радев част от причините да влезе в тази битка пред хората от инициативния комитет.

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Румен Радев в Пловдив: Не на статуквото

  1. На фона и другаря Бояджиев преминал през ВиК няколко пъти все шефско място търси,може и зам.кметско както е в момента!?Ама винаги може още и по-нагоре…Дерзайте,другари!!!

  2. Аз виждам много хора, които вярват в истината и коитоискат една по-добра България за всички ни! Интересува ме какво бъдеще ще имат децата ни тук и съм сигурна, че генерал Радев ще промени установеното статукво!

  3. ГолЕм смЕх!! Д-р Паскалев нали беше от АБВ, кво става? Рамо до рамо с професора Мурджев. Нейсе, то бивши комунист и бивш негър няма. За по-любознателните да се вгледат в последната снимка и да разпознаят зъболекаря Васил Будев – дълга е неговата криминална история. Ай, честито, генерал Радев!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.