БългарияГероите на деня

Росен Плевнелиев представя визията си за лидерите на бъдещето в Пловдив

Американският университет в България организира тематичните срещи из страната

Кои са факторите, изграждащи лидера, в днешното динамично общество? Как се става лидер в условията на глобализация, миграция и дигитализация? Как модерното образование може да подпомогне създаването на лидера? Своите отговори на тези въпроси ще даде президентът Росен Плевнелиев по време на предстоящите „Вечери на Американския университет в България“, които ще се проведат между 30 октомври и 28 ноември в Пловдив, Плевен, Русе, Варна и Бургас. Поредицата от срещи с обществеността на тези градове е под мотото „Лидерите на бъдещето“, което е и основната тема в лекцията на господин Плевнелиев. Събитието в Пловдив ще се състои на 30 октомври от 19 ч. в Рамада Пловдив Тримонциум Хотел, зала „Проф. Арх. Йолов”.

Той ще сподели визията си за бъдещето на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигитализираното общество. Стъпвайки на личния си професионален и лидерски път, президентът Росен Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждане на лидера в днешно време, ще очертае нужните качества и умения, съобразени със съвременната динамика в обществото, както и какъв тип модерно университетско образование може да подсигури развиването им.  

Срещите са насочени към представители на местната власт, бизнес общности, медии и потенциални студенти на АУБ. На събитията ще присъстват преподаватели и студенти от АУБ, а в помощ на кандидат-студентите на място ще има и консултант по приема в АУБ. Той ще е на разположение за всички въпроси относно кандидатстването, живота в кампуса на университета, ивънкласни дейности, успеваемост на завършилите и други факти относно обучението в университета.

Наскоро бившият държавен глава на България пое важна мисия – да бъде специален посланик на АУБ. Сред целите му са промотирането на България като образователна дестинация на световно ниво и привличането на отлични студенти и висококвалифицирани преподаватели в България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина