БългарияГероите на деня

Празен храм на молебена за Съединението

Николай Пловдивски: Нерядко допускаме да ни ръководи не заветът на Съединението, а богопротивният дух на разединението

Катедрален храм „Св. Богородица” остана празен навръх Деня на Съединението и Празника на Пловдив. Единици миряни присъстваха на тържествения молебен, отслужен от Николай Пловдивски. По традиция мястото под купола бе заето от официалните лица- представители на местната и държавната власти, народни представители, партийни членове. И пак по традиция те демонстрираха разединение навръх днешния празник. Отделните политически сили се разпределиха в отделни групи в църквата и за пореден път дадоха знак, че заветът „Съединението прави силата” им е чужд.

Ако искаме да сме честни пред себе си и пред другите не можем да не си признаем, че като народ и общество нерядко допускаме да ни ръководи не заветът на Съединението, а богопротивният дух на разединението, пренебрегвайки така оставения от нашите предшественици образец.  Днес ние сме призвани да отдадем почит към онези, които извършиха делото на Съединението, но и да се вгледаме в себе си, в това, което води нашето съвременно общество. Дали то е духът на единството и съединението, или духът на разпада и разпиляването, обърна се към всички в храма в словото си Николай Пловдивски. Нека духът на единството никога не оставя българския народ. Нека никога не позволяваме силите на разделението на надделеят в общественото ни съзнание. Да пазим нашето народно и църковно единство, призова той.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Единство, тъй, тъй … помним 100%вите блестящи „изборни победи“ и веднага си личи изЧАДИЕТО на потомствената комунистическа НОМЕНКЛАТУРА на което му се иска не само местното Политбюро, ами и всички училища, а и цялото население да бъде ЗАДЪЛЖЕНО ДА СЕ СТРОИ ЗАД НЕГО, НАШ ВОЖД (неизбираем само че) и той да командва под СТРАХ от анатеми: Строй се! Равнис! МиРРРно! Ходом МАРШ! Християните имаме съвест, попе, ние ако сме „паство“ не сме СТАДО

  2. Никола Методиев с ОМРАЗАТА, която изпитва към човечеството, което не му се е „въцърковило“ и със сребролюбието и крадливите шайки около него отдавна е отчуждил благочестивите християни. Само КЛЕПТОкрацията му се умилква, КРИВОславието му отцепено от изконната матерна ВИЗАНТИЙСКА традиция и присламчила се към провинциалната, ДЪЩЕРНАТА -която следваше да ни е послушна както за Азбуката- сибирската съвеЦка секта НЯМА БЪДЕЩЕ

  3. САМО ДЕТО ГИ НЯМАШЕ ГРАЖДАНИТЕ НА ПЛОВДИВ. 20 ПОЛИТИЦИ СЕ ПРАВИХА НА ЦИРКАДЖИИ. ОТКАКТО ТОТЕВ ВЛЕЗЕ В ЦЪРКВА ГРАЖДАНИТЕ ТАМ НЕ СТЪПВАТ. ТОТЕВ ТИ СИ СРАМ ЗА ПЛОВДИВ ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина