БългарияГероите на деня

Пловдивските социалисти избират председател и ръководни органи

По информация на Под Тепето, фаворит за първи социалист в Пловдив е Красимир Мурджев

Пловдивските социалисти ще проведат редовната си отчетно-изборна конференция на 16 април, събота. Форумът ще започне в 10:00 часа в зала България на Международен панаир – Пловдив. Дневният ред предвижда политически доклад и отчет на четиригодишния мандат на Градската партийна организация, отчет за дейността на Градската контролна комисия, приемане на решения за работата през следващия мандат и избор на председател и ръководни органи на БСП – Пловдив.

175 делегати, излъчени от районите,  ще участват в работата на Конференцията. По решение на Градския съвет от сряда поканени да представят своите виждания за бъдещето на БСП са кандидатите за национални лидери с най-много номинации. По програма те ще имат възможност за кратки презентации около 15.00 часа, след провеждането на гласуването. На таен вот делегатите ще подредят съставите на Градския съвет и Градската контролна комисия, и ще изберат председателите им. Кандидатурите за председател на ГКК са седем. За първи път от влизането в сила на новия партиен устав младежите ще бъдат в отделна листа, която им гарантира 20-процентна квота в новия пленум.

На избора за председател на БСП – Пловдив утре ще се явят проф. Красимир Мурджев, Илия Гатев, инж. Петър Бояджиев и адв. Тодор Кръстев. Четиримата от общо 11 номинирани са подписали декларации за съгласие да участват във вота. Настоящият лидер на пловдивските социалисти Георги Гергов благодари на структурите за номинациите си и  обяви, че ще се състезава за поста председател на НС на БСП.

По информация на Под Тепето, фаворит за първи социалист в Пловдив е Красимир Мурджев, който е одобряван от много от градските структури и редови БСП-ри.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина