БългарияГероите на деня

Пловдивските седесари: Бяхме свидетели на един тъжен и срамен ден за българската демокрация

Милко Стрехин успя да „набута“ СДС в дупка, от която всички, които носим в сърцето си трите буквички, се срамуваме, казват в позиция сините под тепетата

Пловдивските сесесари излязоха с позиция относно бурите в партията и грозните сцени, разразили се на Националния съвет на СДС в столицата. Пловдивските „седесари по сърце и душа”, както сами се определят, използват думи като срам, за да опишат онова, което сполетя демократичните сили. И определят  Милко Стрехин, който попадна в центъра на събитията по-рано тази седмица, като „туморът”, който разяжда отвътре СДС.

Ето и пълния текст на декларацията:

С болка гледахме клиповете от Националния съвет на СДС и не вярвахме, че това са хората, които имат претенции да водят партията, която би трябвало да е символ на демократичния и свободен дух. На преден план видяхме лицето Милко Стрехин, човека, който разцепи и унищожи организацията на СДС в град Пловдив със същите грозни и мафиотски сценарии. Туморът, който винаги, невидимо съсипва и разяжда отвътре СДС, чрез манипулация, интриги и измами се казва Милко Стрехин (от Раковски), и той трябва да бъде посочен с пръст. Разби в Пловдив (и не само) районните организации в Южен, Тракия и Централен (разбира се, не без мълчаливото съгласие на националното ръководство). Овладя структурата, като обезвери и отблъсна всички мислещи и интелигентни хора. Той успя да „набута“ СДС в дупка, от която всички, които носим в сърцето си трите буквички, се срамуваме. За най-голямо съжаление туморът, който превзе пловдивската организация на СДС се опитва да превземе и организацията на национално ниво. Определено ни е нужен опитен хирург, но не тези от клиповете, който да изреже метастазите и тумора до здрава основа.

Уважаеми претенденти за водачи на СДС, боли ни и се срамуваме от това, което се случва. Така няма да спечелите симпатиите на хората, техните гласове и вкупом ще станете ненужни на българското общество. Как тогава ще уреждате с постове себе си, роднини и любовници с тлъсти хонорари в държавни бордове. Не за първи път СДС сменя своя лидер, но винаги се е случвало по демократичен и цивилизационен начин. Припомняме как Президентът на Р.България Петър Стоянов /1997-2001/, като един мъдър и отговорен политик,  освободи лидерския пост и даде възможност на нови лица да водят СДС. Напуснете политическата сцена и дайте шанс на СДС да излезе от политическия живот с достойнство и уважение, като партията, донесла много надежди за права, свободи и демокрация на милиони българи.

Напомняме ви, че Времето, вече не е ваше!

 

От група седесари по душа и сърце!

19.04.2018г.

гр. Пловдив

  1. Веселин Стойков
  2. Тони Симидчиева
  3. Чавдар Марев
  4. Еню Енев
  5. Йорданка Пенева
  6. Марта Момина
  7.  Членовете и симпатизанти на СДС – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина