БългарияГероите на деня

Награди за зоодоброволци от район „Централен“

Във връзка с Международния ден за защита на животните – 4октомври, кметът на район „Централен” Георги Титюков връчи грамоти на зоодоброволци за активното им участие в проекта „Отряд зоодоброволци” и положените от тях усилия в обгрижване на безстопанствените котки.

За най-грижовните бяха осигурени и допълнителни помощни материали като транспортни кошници, купи за храна и вода, гранулирана храна и витамини.

„Район „Централен” има най-много зоодоброволци в целия град – общо 52-ма. Благодаря Ви за усилията, които полагате. Вие сте добри хора, които помагате на нуждаещите се животни”, обърна се към присъстващите кметът на район „Централен” Георги Титюков.  „Всеки желаещ да се присъедини към проект „Отряд зоодоброволци” и да сътрудничи, трябва да подаде заявление по образец в администрацията”, обясни още Георги Титюков.

На днешното награждаване присъстваха представители на три поколения зоодоброволци от район „Централен”, които помагат на бездомните животни в Пловдив.

Бъдещите участници в проекта трябва да знаят, че основните им задължения са:

– да обгрижват не повече от 6 броя идентифицирани и кастрирани бездомни котки;

– да хранят и поят животните само в подходящи съдове и само на мястото, посочено ми от районната администрация;

– да изнасят само гранулирана храна за животните;

– да не хвърлят храна за животните през прозорци, тераси и пр.;

– да изнасят храна за животните в определен часови интервал, след което да почистват хранителните остатъци;

– да полагат усилия за редовно обезпаразитяване на животните, за които се грижат;

– да не допускат пребиваване и/или преминаване на бездомни котки в жилищната сграда, която обитават /в т. ч. тавани, мазета, тераси и пр./.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Община Пловдив, вие нормални ли сте. Във всички градове подобни безумни наредби са паднали в съда. Няма ли кой да ви подхване. Защо взимате заплати като не сте наясно със законите в държавата. Че и циркове с награди.

  2. Хора, не слушайте тези глупости, не участвайте в този цирк. Бъдете хора с достойнство и човешко отношение и не преопускайте да нахраните всяко бездомно гладно животно, което срещнете на пътя си.

  3. Забраната за хранене на котки противоречи на Закона за защита на животните и на други международни конвенции, които са подписани от България. Подобните наредби във Варна, София и още няколко града, бяха обжалвани и паднаха в съда. Изискванията изброени като подточки по-горе са ужасно смехотворни, но щяхме да се смееем, ако не ставаше дума за хора и животни, т. е живи същества които имат и донстойнство, освен всичко друго.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина