БългарияГероите на деня

„Купи букет от баба“ е новият призив в социалната мрежа

Цветя „цъфват“ на неочаквани места в града

По джоба ли са китките за празника?

През последните два-три дни цветя цъфват на неочаквани места в града. Почти всеки десети магазин, независимо дали е хранителен, козметичен или за сувенири, е заредил предпразнично от най-вървежната стока за Празника на жената.

Три дни преди 8-ми март розите с къси дръжки вървят по 4 лева, ден по-късно вече са по 5. В навечерието на празника неопакована червена роза струва 6, а с украса 7-8 лева.

Рози продават дори в магазин за обувки от естествена кожа на Малката главна. Малка Галерия в Капана изкара на паважа два големи стелажа с пролетни цветя.

Красиви декоративни иглики в саксии и кошнички се предлагат за 4 – 5 лева. До тях разноцветни лалета очакват признателни господа да ги изберат за дамите си. Зюмбюлите варират от 1,50 до 4 лева, в зависимост от цвета, опаковката и дали са с луковица. Фрезиите и нарцисите на стрък са с най-ниски цени от 1,50 лева. Появиха се и минзухари в саксии.

Никъде обаче репортерът ни не можа да открие „уважаваните“ в миналото карамфили –дежурните цветя за стария строй.  

Ако не сте се заредили за 8-ми март с букет за отчет пред любимата, майката или жената, за която мечтаете, просто си начертайте маршрут към близкия пазар или подлез и заложете на новия призив в социалната мрежа „Купи букет от баба“. Така ще уважите труда на възрастните жени, които са вложили сърцата си в домашната градина, ще подпомогнете делника им, джобът ви няма да пострада и ще зарадвате вашата.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина