БългарияГероите на деня

Кметът пред бизнеса: Приходната част от Бюджет 2018 е оптимистична, за да се стимулира администрацията към повече инициативност

Сдружение „Бизнесът за Пловдив” прие поканата на кмета Иван Тотев за среща днес, на която той представи проекто-бюджета на общината за 2018 г. Председателят на сдружението инж. Любозар Фратев постави редица въпроси, които са важни за града и не получават ясни отговори в планирания бюджет. Срещата бе затворена за медиите, така че ви представяме прессъобщението от сдружението, което ни дава въпросите, но не и отговорите. Публикуваме прессъобщението, тъй като питанията са наистина важни.

Бизнесът в града се интересува: Не е ли планиран прекомерен ръст на приходите от данъци, след като самите данъчни ставки не се увеличават? Къде в бюджета са предвидени средства за подобряване на транспортната система на града – за отпушване на така наречените тапи? Къде в бюджета са предвидени средства за ремонта на площад Централен и какво и в какви срокове ще се случи там до края на годината? Къде в бюджета са предвидени средства за съфинансиране на Водния проект, който трябва да стартира през 2018 г.? Участва ли Община Пловдив в инициативата на Сдружението на българските общини за това, пътният данък на лизингови автомобили, регистрирани в съответните общини, да остава в тези общини? Има ли резултат? Къде в бюджета са предвидени средства за програмата за атмосферния въздух? Ще бъде ли ремонтирана сградата на Община Пловдив – бившият партиен дом – заедно или поотделно с Концертна зала?

От прессъобщението научаваме, че кметът Иван Тотев отговоря на част от въпросите, като за някои от тях обяснява, че бюджетът на общината претърпява десетки актуализирания през годината и че приходната му част е оптимистична, за да се стимулира администрацията към повече инициативност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина