БългарияГероите на деня

Кметът: Оптимист съм, че можем да докараме 2 милиона души в Пловдив през 2019г.

В Деня на Съединението благодаря на всички партии в местния парламент за политическия консенсус относно проекта Европейска столица на културата, каза Иван Тотев

Посланието на днешния ден е много кратичко, и същевременно изпълнено със съдържание. Обединени можем да постигнем всичко. Това се е случило и аз съм изключително горд, че пловдивчани са в сърцето на тези процеси, каза домакинът на днешните национални тържества Иван Тотев след молебена за Съединението в храм „Св. Богородица”.

Днешният ден, в навечерието и на най-прекрасната година, която в културно отношение може да се случи на един град, ние в поредица от събития честваме 2019г. Година, която промени Пловдив. Година, която ще промени Пловдив задълго. Няма как в този ден да не бъда щастлив като кмет на такъв град. Пожелавам на пловдивчани много здраве и много позитивни мисли. Нека знаем, че обединени можем да постигнем много и да не си го припомняме само на 6-ти септември. Използвам случая да благодаря и на всички партии, които са представени в местния парламент, за този политически консенсус, който успахме да съхраним относно проекта Пловдив- Европейска столица на културата. В момента подготовката минава доста спокойно на фона на това, което се е случило на други места в Европа. Сигурен съм, че ще запазим този консенсус и заедно всички да направим така, че да се гордеем с този проект и с Пловдив през 2019г. и годините след това, каза пред медиите кметът Тотев.

Той се спря и на представянето на програмата на Пловдив- Европейска столица на културата снощи в Драматичния театър. Градоначалникът подчерта, че най- важното за него е изпълването със съдържание на апликационнната форма, с която градът спечели титлата.

Нашият ангажимент бе това, с което сме кандидатствали, да го изпълним със съдържание. И това се видя вчера. Проекти във всичките четири направления на програмата, изпълнени със съдържание. Освен това има ен на брой допълнителни проекти. В момента има сключени над 300 договора. Допълнително културната програма на община Пловдив ще направи така, че проектите, които не са важни за изпълнението на Европейска столица на културата, но пък са важни за пловдивчани, да бъдат запазени. Смятам, че ще направим една година, която ще е изпълнена с културни проекти, всеки ден. С тази програма ще привлечем много хора, които ще дойдат да посетят града в рамките на 2019г. Неслучайно обявихме много амбициозна програма за привличане на два милиона души, които да минат през града, да посетят културни събития в Пловдив. И след това, което видях снощи, аз съм голям оптимист. Програмата ми хареса. Начинът на представяне ми хареса. Оптимист съм и за откриващото събитие. Вече нямам търпение да дойде 12 януари, каза на финал Иван Тотев.

Очаквайте подробности от представянето на програмата за Пловдив- Европейска столица на културата

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина